20111126

Όργιο κλοπών και διαρρήξεων και στην Κρήτη

Δραματικές διαστάσεις, σκορπίζοντας παντού το φόβο και τον τρόμο, έχουν πάρει τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα, τρομοκρατώντας τους πολίτες που έχουν πάψει εδώ και καιρό να αισθάνονται ασφαλείς ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Με τη λαϊκή ρήση "ο κλέψας, του κλέψαντος" να χαρακτηρίζει πλήρως την τραγική δυστυχώς κατάσταση που επικρατεί και η οποία μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται, οι πολίτες θα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να "φυλάνε τα ρούχα τους" για να έχουν τουλάχιστον τα μισά, ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικές Αρχές, παρά το ότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, είναι αδύνατον να ελέγξουν τα πράγματα μετά τη χαοτική τροπή που έχουν πάρει...


Βουτούν τα πάντα

Παντός είδους σιδερικά, από σχάρες αποχέτευσης ομβρίων μέχρι καλώδια, υδρόμετρα, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία - με τα κλοπιμαία να καταλήγουν στα εργοστάσια ανακύκλωσης προκειμένου να ανταλλαχθούν με λίγα μετρητά - ζώα, ακόμη και γεωργικά εφόδια - όπως φάρμακα και λιπάσματα - αγροτικές παραγωγές που "κάνουν φτερά" από τα θερμοκήπια και τις αποθήκες, αλλά και δεκάδες τόνοι πετρελαίου που εξαφανίζονται ως δια μαγείας από τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων και από δεξαμενές σπιτιών, επαγγελματικών χώρων, ακόμη και σχολείων, χωρίς βέβαια να λείπει και η καθημερινή δράση των τσαντάκηδων και των διαρρηκτών που λεηλατούν σπίτια μη διστάζοντας μάλιστα, έχοντας καλυμμένα στις περισσότερες περιπτώσεις τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, να απειλήσουν τους κατοίκους, για να αρπάξουν χρυσαφικά, μετρητά, πιστωτικές κάρτες αλλά και ό,τι είδη μεγάλης αξίας βρουν, αποτελούν μερικά μόνο από τα περιστατικά που "φιγουράρουν" σε καθημερινή βάση στο αστυνομικό δελτίο, προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό.
Οι τρομοκρατημένοι πολίτες ζητούν, λοιπόν, από την Πολιτεία να πάρει μέτρα, καθώς και να αυξήσει τις περιπολίες.

Άδειασαν δεξαμενή

Και για του λόγου το αληθές, δύο ακόμη περιστατικά που συνέβησαν στο Λασίθι ήρθαν να εντείνουν περισσότερο τους φόβους για το πού μπορεί να φτάσει η ανελέητη δράση των επιτήδειων δραστών... Το πρώτο σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Τζερμιάδου, με τους μαθητές και τους καθηγητές να μένουν άφωνοι όταν, πηγαίνοντας να ανοίξουν το καλοριφέρ, αντιλήφθηκαν ότι η δεξαμενή τους ήταν σχεδόν άδεια. Η κλοπή υπολογίζεται ότι έγινε τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οπότε και το σχολείο παρέμενε κλειστό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δράστες φαίνεται να έκλεψαν περίπου πέντε τόνους πετρελαίου. Το γεγονός ότι σχολείο βρίσκεται εκτός χωριού και σε απομονωμένο σημείο στην κορυφή ενός λόφου, σε συνδυασμό με το ότι ο φωτισμός είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει φύλακας, άφησε ανοιχτό το πεδίο στους δράστες, οι οποίοι φαίνεται να μπήκαν στο χώρο αφού έσπασαν το λουκέτο που υπήρχε.
Άξιο απορίας ωστόσο παραμένει το πώς κατάφεραν να μεταφέρουν τους τόνους που έκλεψαν, καθώς γι’ αυτό επιβάλλεται η χρήση βυριοφόρου, κάτι που διόλου απίθανο είναι να χρησιμοποιήθηκε.

"Φτερά" οι... πατάτες

Και ενώ αυτό συνέβη στο Γυμνάσιο Τζερμιάδου, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου Λασιθίου 15 περίπου τόνοι πατάτας, ολόκληρη δηλαδή η παραγωγή, κλάπηκαν από την αποθήκη ηλικιωμένης αγρότισσας, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό πρόσφατα στην Αστυνομία. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το περιστατικό που συνέβη στα Λιβάδια Ιεράπετρας, όπου άγνωστοι εισέβαλαν σε θερμοκήπιο και αφαίρεσαν τα πιο ακριβά φάρμακα απαξιώνοντας τα φθηνότερα που υπήρχαν, καθώς ως φαίνεται η μεταπώλησή τους δε θα τους έδινε χοντρό κομπόδεμα...

Κλοπή τσάντας

Τελειωμό όμως δεν έχουν και τα περιστατικά κλοπών σε εμπορικά καταστήματα, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία 44χρονης που διατηρεί κατάστημα στο Ηράκλειο, 25χρονη που προσποιήθηκε την πελάτισσα κατάφερε να της αρπάξει την τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά της είδη και έγγραφα. Ειδικότερα, η 25χρονη εισήλθε στο κατάστημα την Πέμπτη το μεσημέρι για να συλληφθεί λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Όπως προέκυψε, ενήργησε από κοινού με 39χρονο ημεδαπό στην προαναφερόμενη κλοπή, χρησιμοποιώντας ως μέσο διαφυγής Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Τ Την ίδια μέρα είχαν κλέψει τσάντα από 51χρονη υπήκοο Γερμανίας, ενώ είχαν διαπράξει και κλοπή κινητού 53χρονης ημεδαπής, η οποία τους αναγνώρισε.

ΑΧΕΝΤΡΙΑΣ
Και... ζωοκλοπή

Παράλληλα θύμα ζωοκλοπής από άγνωστους δράστες - οι οποίοι, αφού παραβίασαν τη μεταλλική περίφραξη του ποιμνιοστασίου που βρίσκεται σε αγροτική θέση του δημοτικού διαμερίσματος Αχεντριά, κατάφεραν να κλέψουν 17 πρόβατα συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ, κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, προχθές Πέμπτη, ότι έπεσε ένας 61χρονος, με το περιστατικό να δίνει συνέχεια στα κρούσματα κλοπής ζώων.
neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου