20111130

Καθημερινές αντιδράσεις για το χαράτσι

Κλιμακώνονται στα Χανιά οι κινητοποιήσεις κατά της επιβολής του εκτάκτου τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης.


Μια ακόμα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην επιβολή του τέλους για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Επιχείρησης οργάνωσαν χθες οι Αγροτικοί Σύλλογοι του τέως Δήμου Αρμένων και Μηθύμνης, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών, αλλά και τα Σωματεία Τροφίμων-Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.
Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους και αγρότες, να μη δεχτούν τα επιπλέον χαράτσια που καλούμαστε, όπως τόνιζαν, να πληρώσουμε.
Η κινητοποίηση ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ την ίδια ώρα και στα Χανιά εντείνονται οι φωνές όλων όσοι αντιδρούν στην επιβολή του συγκεκριμένου τέλους.
«Όταν είμαστε οργανωμένοι και συντονισμένοι δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Ούτε να μας κόψουν το ρεύμα.
Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι», δήλωσε ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μηθύμνης.
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις απευθύνει η ομάδα Χανίων "Δεν πληρώνω τα χαράτσια-Ανυπακοή στα σχέδια εξόντωσής μας", η οποία, όπως τονίζει, έχει συλλέξει 2.000 υπογραφές Χανιωτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και τις κατέθεσε ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα.
Μέλη της ομάδας βρέθηκαν χθες από έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, όπου και ενημέρωναν τους πολίτες, ενώ ανάλογη δράση θα πραγματοποιήσουν και σήμερα Τετάρτη.
neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου